Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 29 de juny de 2019

La Cuina del DO. Bon restaurant en un hotel

La Cuina del DO ens va sorprendre agradablement.  Una carta sense sorpreses, però amb elaboracions de nivell, bones matèries primeres i un preu molt correcte.

La Cuina del DO  


Plaça Reial (La Rambla, 20)  
Lloc Web 
Tel.: 934 81 36 66  

La Cuina del DO  


Després d’unes quantes trobades en que no havíem fet el ple amb els 3(o+)aTaula, de nou vam poder coincidir. L'elecció va ser del Ricard, amb post a càrrec d’en Jordi amb el consens del grup. La foto de portada, l'hem agafat de la seva web.

Es tracta de la cuina de l’Hotel DO Reial situat a la plaça del mateix nom, envoltada d’una marea de guiris (perdó... turistes) que fan complicat d’arribar sense tenir sentiments de vergonya aliena, i més en aquesta època de l’any.

Tot i que majoritàriament la gent prefereix La Terrassa del DO, nosaltres, bitxos rars com pocs, vam escollir l’opció de dinar a l’interior de l’Hotel al menjador situat a la planta soterrani. I el resultat és que vam estar totalment sols... Ni una taula ocupada a part de la nostre i només sabíem de l’existència dels guiris (perdó... turistes) pels continus viatges als lavabos que estaven situats en aquest nivell.

No descobrirem a aquestes alçades com és La Terrassa del DO, però si que ho farem amb el menjador interior que és on vam estar. És un local molt acollidor, confortable i luxós, amb mobiliari i quadres moderns. Taules ben vestides i parament acord amb la categoria de local de luxe amb la qual s’identifica.


Del públic que havia a la sala no podem opinar gaire, dons com abans hem comentat estàvem sols. Però si l’hem de valorar pel que havia a La Terrassa, podríem encasellar-lo com a majoritàriament forà.

La carta és limitada en quant a opcions com habitualment acostuma a passar en les cuines dels hotels, però no per això és una carta en la que trobis coses a faltar. Tenen una excel·lent oferta amb tapes i entrants, i uns bons suggeriments pel que fa a arrossos, carns i peixos. A més, tenen els suggeriments del dia amb plats d’aquells que et fan venir salivera...

Carta de vins correcta amb bones i conegudes referències d’entre les quals vam triar un Molí dels Capellans de la Conca de Barberà.

Com acostumem a fer, vam compartir els entrants que aquell dia van ser unes Croquetes Cremoses de Pernil Ibèric, una Ensaladilla Rusa amb Pebrot i sardina fumada i uns Tacos de Cochinita Pibil. Tots tres entrants impressionants, destacant per sobre de tots els tacos, dels quals hauríem demanat un parell més de racions.
I com a principals, de la carta un Ceviche de Vieira amb Fruita de la Passió, Alvocat i Coriandre, i els altres dos, van ser dels plats del dia: un Llom de Pagre amb Suquet i Trinxat i uns Peus de Porc Calçats (doncs anaven amb espardenyes) amb Graten de Patata. Tots ells perfectes d’execució destacant potser els peus calçats.
Com a postres, tot i que només volíem una per satisfer els desitjos de la part femenina del comando, vam acabar demanant un parell després de la insistència del xicot que ens va servir. I li hem d’agrair la recomanació que ens va fer de la Crema Catalana del DO. L’altre va ser un clàssic però fabulós Lemon Pie.Els cafès vam demanar de fer-los al terrat, que és un dels més macos i amb més bones vistes que podeu trobar per la zona.

El compte, d’uns 45 € aproximadament per cap, el vam trobar com una de les millors RQP que hem trobat últimament, i per això i pel nivell de la seva cuina, és un ferm candidat a formar part de la propera edició de la nostre Guia en la seva edició d’estiu, ja propera a aparèixer.


RESUM

  • Molt bona cuina amb producte de gran qualitat
  • Servei professional i eficient
  • Local confortable i luxós
  • RQP excel·lent
  • Puntuació ponderada = 8,7 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")