La Cuina del DO
Després d’unes quantes trobades en que no havíem fet el ple amb els 3(o+)aTaula, de nou vam poder coincidir. L'elecció va ser del Ricard, amb post a càrrec d’en Jordi amb el consens del grup. La foto de portada, l'hem agafat de la seva web.
Es tracta de la cuina de l’Hotel DO Reial situat a la plaça del mateix nom, envoltada d’una marea de guiris (perdó... turistes) que fan complicat d’arribar sense tenir sentiments de vergonya aliena, i més en aquesta època de l’any.
Tot i que majoritàriament la gent prefereix La Terrassa del DO, nosaltres, bitxos rars com pocs, vam escollir l’opció de dinar a l’interior de l’Hotel al menjador situat a la planta soterrani. I el resultat és que vam estar totalment sols... Ni una taula ocupada a part de la nostre i només sabíem de l’existència dels guiris (perdó... turistes) pels continus viatges als lavabos que estaven situats en aquest nivell.
No descobrirem a aquestes alçades com és La Terrassa del DO, però si que ho farem amb el menjador interior que és on vam estar. És un local molt acollidor, confortable i luxós, amb mobiliari i quadres moderns. Taules ben vestides i parament acord amb la categoria de local de luxe amb la qual s’identifica.
Del públic que havia a la sala no podem opinar gaire, dons com abans hem comentat estàvem sols. Però si l’hem de valorar pel que havia a La Terrassa, podríem encasellar-lo com a majoritàriament forà.
La carta és limitada en quant a opcions com habitualment acostuma a passar en les cuines dels hotels, però no per això és una carta en la que trobis coses a faltar. Tenen una excel·lent oferta amb tapes i entrants, i uns bons suggeriments pel que fa a arrossos, carns i peixos. A més, tenen els suggeriments del dia amb plats d’aquells que et fan venir salivera...
Carta de vins correcta amb bones i conegudes referències d’entre les quals vam triar un Molí dels Capellans de la Conca de Barberà.
Com acostumem a fer, vam compartir els entrants que aquell dia van ser unes Croquetes Cremoses de Pernil Ibèric, una Ensaladilla Rusa amb Pebrot i sardina fumada i uns Tacos de Cochinita Pibil. Tots tres entrants impressionants, destacant per sobre de tots els tacos, dels quals hauríem demanat un parell més de racions.
I com a principals, de la carta un Ceviche de Vieira amb Fruita de la Passió, Alvocat i Coriandre, i els altres dos, van ser dels plats del dia: un Llom de Pagre amb Suquet i Trinxat i uns Peus de Porc Calçats (doncs anaven amb espardenyes) amb Graten de Patata. Tots ells perfectes d’execució destacant potser els peus calçats.
Com a postres, tot i que només volíem una per satisfer els desitjos de la part femenina del comando, vam acabar demanant un parell després de la insistència del xicot que ens va servir. I li hem d’agrair la recomanació que ens va fer de la Crema Catalana del DO. L’altre va ser un clàssic però fabulós Lemon Pie.
El compte, d’uns 45 € aproximadament per cap, el vam trobar com una de les millors RQP que hem trobat últimament, i per això i pel nivell de la seva cuina, és un ferm candidat a formar part de la propera edició de la nostre Guia en la seva edició d’estiu, ja propera a aparèixer.
RESUM
- Molt bona cuina amb producte de gran qualitat
- Servei professional i eficient
- Local confortable i luxós
- RQP excel·lent
- Puntuació ponderada = 8,7 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")