Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 24 d’agost del 2019

Somodó. Continua a bon nivell


Petit restaurant situat al barri de Gràcia, portat per un cuiner japonès, amb cuina basada en producte local fresc i receptari mediterrani, adaptat a la cuina nipona.

Somodó  


Ros de Olano, 11  
www.somodo.es 
Tel.: 934 15 65 48  


A l’estiu és estrany coincidir tots tres en les habituals trobades que fem els 3(o+)aTaula, com va succeir en aquesta ocasió en que la tria va ser a càrrec del Ricard i la redacció del post conjunt està feta pel Jordi.

Vam anar a un restaurant conegut per tots tres, al qual feia temps que no anàvem i del qual teníem en general, bones sensacions.

Es tracta d’un petit restaurant situat al barri de Gràcia (o República de Gràcia com agrada dir als habitants d’allà), portat per un cuiner japonès establert a casa nostra des de fa ja un bon grapat d’anys. Sala senzilla amb taules ben vestides i parament correcte.

La cuina que ofereixen està basada en producte local fresc i receptari mediterrani, adaptat a la cuina nipona, amb tocs per tant d’aquell país.

Els menús de Somodó


No disposen de carta, funcionant només amb fórmules de menú que de dimarts a divendres a migdia ofereixen una única opció per 18,80 € amb tot inclòs, deixant més opcions als vespres i caps de setmana, amb tres menús: el Somodó, el Lleuger i el de Temporada, amb preus que van dels 27 € als 36,50 €.

Com no teníem gaire opció a escollir i era si o si el menú de migdia, doncs vam escollir el menú de migdia, consistent en una tapa, un primer plat, un segon a escollir carn o peix i unes postres a escollir entre dues opcions.

L’aperitiu o tapa que va arribar, va ser una Croqueta de salmó fumat. Molt bona i que va donar-nos conversa per intentar reproduir-la a casa...


El primer plat, consistia en un Bacallà empanat amb salsa tàrtara i miso acompanyat per una mena de salmorejo.


Com a plat principal et deixen escollir entre un plat de carn i un de peix que ells proposen. Nosaltres vam escollir tots dos per poder tastar una mica de cadascun, i així van arribar un Corball amb shitakes i una Guatlla feta a dos coccions amb crema de celerí.Els dos plats molt ben resolts i destacar la guatlla, que va ser especialment elogiada.

I com a postres, com també et donen dues opcions a escollir, vam fer el mateix i vam demanar totes dues: una Bavaroise de llet de soja i una Crema de mató amb gominoles, de la que vam oblidar fer la foto.


Els vins a Somodó


El cafè i una beguda també estan incloses al preu, però a la vista del vi que servien a altres taules vam demanar una ampolla del DOQ Priorat, del celler. Gratavinum a Gratallops. En concret el 2𝝥r,  elaborat amb raïms de les varietats Garnatxa, Carinyena, Cabernet Sauvignon i Syrah.

La carta de vins és correcta però justeta de referències, tot i que volem destacar el bon preu del vi que vam escollir, en relació al que té en botiga. 

El compte, amb una bona RQP pel que fa al menú, el podeu veure a continuació. Tot i que hauria estat bé que ja que no vam demanar les begudes del menú, haguessin considerat com aquestes l’aigua amb gas i la cervesa que vam fer en arribar.


RESUM


  • Cuina de nivell, amb bon producte i tocs nipons que entusiasmen si et va aquest rotllo
  • Situat a ple cor de Gràcia en zona tranquil·la
  • Sala confortable i agradable per conversar
  • Encara que no disposen de carta, els menús són molt ben elaborats
  • RQP molt correcte
  • Puntuació ponderada = 7,4 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")