Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 21 de setembre de 2019

CASA DORITA. Casa de menjars i bodegueta casolana de barri


Casa Dorita, un lloc on retrobar sensacions possiblement oblidades, amb autèntica cuina de mercat, servei afable i bones matèries primeres..  


CASA DORITA  


Tamarit, 142  
www.casadorita.com 
Tel.: 938 539 195  


Un canvi d’ultimíssima hora ens va portar aquí en la que ha sigut la darrera trobada dels 3(o+)aTaula. Tria per part de l’Esther i redacció del post conjunt feta pel Jordi.

De fet, estàvem convocats per l’Esther a una altre restaurant: el Last Monkey. Però al veure que només feien menú senzill de migdia i que ens apujaven la música en entrar, vam decidir marxar i provar sort a algun altre lloc proper de la zona. I el fet de no fer menú migdia com ja hem explicat en altres ocasions, no és pas per pijerio sinó més aviat per poder parlar amb coneixement de causa de la cuina del restaurant.

Després de fer una prospecció de la zona i descartant els que ja coneixíem i els que obrien només als vespres, vam decidir provar sort al Casa Dorita del qual tots havíem sentit parlar però només l’Esther coneixia, com habitualment passa...

Descripció de Casa Dorita


Situat al ara popular i gastronòmic barri de Sant Antoni, es tracta d’una barreja entre bodega i casa de menjars en el qual fer des d’un esmorzar de forquilla fins al sopar, passant pel vermut de migdia o el dinar.

La sala és petita i acollidora d’aquelles que notes el caliu d’una cuina casolana i de mercat. No oblidem pas que està a pocs metres del recentment reformat de Sant Antoni. Compta a més amb una agradable terrassa al més peatonal carrer Tamarit.


El servei és molt proper, simpàtic i agradable. Dels que et fan sentir a gust interactuant en el seu punt just i que va ser motiu de crítiques molt positives en la posterior sobretaula.

Que ofereixen a Casa Dorita


La seva carta està formada per un munt d’apartats, entre els quals ens trobem moltes referències tant per fer el vermut com per fer unes tapes, però sense oblidar els plats de cullera, les carns o els peixos. A part, com és cuina de mercat, ofereixen també als migdies una selecció de plats elaborats amb productes de temporada.

La nostra tria va ser de tres entrants per a compartir i que van ser unes Croquetes de formatge de fora de carta, una Truita de bacallà estil Sidreria i unes “Pochas” amb fonament.
I com a principals, cadascú el seu: unes Sardines en escabetx, una fabulosa Mixta de Botifarra de Lleida i negre a la brasa amb mongetes del ganxet, i uns Ous amb morcilla i patates, dels suggeriments del dia.
De la carta de vins, tot i no ser excessivament ampla, vam triar un Maius de la D.O.Q. Priorat per tots nosaltres ja conegut.


Pel que fa a les postres, totes elles amb preus ajustats, vam escollir una bona i gustosa Coca de Llavaneres.


El compte, amb un cost sense begudes de 22 € per cap, pensem que està força ajustat i ens va semblar una bona RQP.


Creiem que és un lloc a tenir en compte encara que acabi no sortint a la propera edició de la nostre Guia, que si tot és normal veurà la llum el proper mes d’octubre.

RESUM

  • Bona bodegueta i casa de menjars
  • Cuina casolana i de mercat
  • Situat al reformat i de moda barri de Sant Antoni
  • Servei molt proper i agradable
  • Bona RQP