Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 7 de setembre del 2019

Marea Alta. Bons peixos amb vistes

Marea Alta, és  un dels restaurants a tenir en compte a BCN en la categoria peixos. Amb preus una mica pujats i unes vistes espectaculars que impressionaran a qualsevol visitant.

Marea Alta  


Av. de les Drassanes, 6  
mareaaltamareabaja.com 
Tel.: 936 31 35 90  


Marea Alta, ha estat el lloc de la nova trobada de 3(o+)aTaula, amb absència de l’Esther viatjant per terres llunyanes. El post està escrit pel Ricard i la tria ha estat per part del Jordi.

Havíem estat de manera individual ja fa temps, però mai com a trobada 3(o+)aTaula. El lloc és bonic, les vistes espectaculars, el servei bo, però el preu puja més que els nostres restaurants habituals que publiquem, tot i que sense sortir-se del ventall que acceptem a la Guia.

En tot cas és un lloc a tenir en compte per a celebracions o per portar visitants a BCN, que podeu tenir per segur, sortiran impressionants. A no ser que no mengin peix, com vam escoltar queixar-se a un component d’una taula propera.

Que ofereixen a marea Alta?

La carta és molt curta i va de peix en diferents seccions. Per començar una que anomenen «Enllaunats a casa» i una segona que porta el nom «Marisc». Les dues ofereixen 5 i 4 opcions respectivament. Una altre «Per començar» i una quarta amb nom «Guisats».

Però una mica la gràcia del lloc, va de peixos grans a la brasa per a compartir, que corresponen a la secció «Brasa Major». Que entenem fan il·lusió a molta gent, però no és el nostre cas. Si es fa aquesta elecció, ells et proposen un peix, et diuen el pes (mai veus pesar-lo😏) i a la carta ja indiquen el preu/kg.

Que vam demanar

Ja amb l’acord d’entrada, que no demanaríem peix a compartir, vam triar 3 primers a compartir i un plat principal per cada un. Tampoc hi han masses més opcions, doncs no ofereixen la típica ració de peix, excepte en casos com gambes o molls en que pots dir «posi’m 5 gambes». En aquest cas estaríem demanant de la secció «Brasa Menor».

Els tres primers van ser unes caixetes, verat marinat i bou de mar, de la secció «Marisc». Les caixetes poden resultar curioses al no ser freqüents de trobar, però en cap cas són un mol·lusc prèmium. En canvi el verat, un peix ben senzill, estava marinat de manera espectacular amb vinagreta de poma. Va ser el plat top del dinar i era de la secció «Enllaunats».


Pel que fa al bou de mar, saüc, falòrnia, de la secció «Per començar», va passar sense pena ni gloria. El vam demanar una mica per curiositat i res a dir ni en positiu, ni en negatiu.

Com segons i de la secció «guisos de pescado», dir que estaven molt ben resolts. Tant el fricandó de rajada, com la galta de tonyina amb mongetes «mojo rojo». Realment bons.
Vins i postres a Marea Alta

La carta de vins és una mica curta en relació a la imatge que dona el restaurant. Però és només un comentari i en cap cas una crítica. Vam escollir un DO Terra Alta i en concret el Lafou.


La secció de postres ofereix varies opcions dolces, però ens vam decantar per compartir una selecció de formatges.


RESUM

  • Segurament el restaurant amb vistes més espectaculars de BCN
  • Oferta de peixos de molt bon nivell
  • Els preus pujats, però cal valorar l’espai i l’entorn
  • Servei professional i eficaç
  • Imprescindible per a impressionar visitants o per a compromisos romàntics