Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 5 d’octubre de 2019

La Mundana. Més enllà d’una simple vermuteria

La Mundana és un local al barri de Sants, que tothom reconeix per la seva bona cuina. La comoditat no és pas una de les qualitats del lloc, però els seus plats ho compensen  

La Mundana  


Vallespir, 93  
lamundana.cat 
Tel.: 934 08 80 23  


En aquesta nova trobada dels 3(o+)aTaula, ens vam apropar per suggeriment del Ricard a un local que fa molt soroll d’uns anys ençà.

On el trobarem?


Situat al barri de Sants a tocar de la Plaça del Centre i en una zona en que els darrers anys ha anat augmentant l'oferta gastronòmica. De fàcil accessibilitat tant en transport públic com en cotxe per la seva ampla oferta d’aparcaments.

Quina mena de local és?


De fet és la mena de local que esperes trobar-te a una vermuteria gastronòmica, que és com ells mateixos es defineixen. Estret i sorollós i amb taules petites i mobiliari clàssic de fusta. També disposa de barres al costat i d’una petita terrassa on vam tenir la sort que ens col·loquessin, perquè vam poder gaudir d’una tranquil·litat més gran.Que ofereixen a La Mundana? 


Tenen dues cartes, totes dues pensades per a compartir tots i cadascun dels plats: la primera, més enfocada als plats freds, en la que tenen cabuda les llaunes i d’altres de format més individual, i la segona, amb els clàssics i els plats més calents i de brasa.

Pel que fa al vi, tenen una carta amb poques però escollides referències d’entre les quals destaquen els vins ecològics i biodinàmics. D’entre aquests, vam demanar un L’últim del Domaine Gilles Troullier, un syrah de la regió Côtes Catalanes.


Que vam demanar?


Vam compartir cinc plats, que de fet eren quatre, però com el pa amb mantega fumada era tan bo, l’hem considerat un plat més. La resta van ser les ja conegudes i resultones Braves de la Mundana amb allioli i salsa brava, els Calamars Asiàtics amb pols de chilli, llima ratllada i maionesa de kimchi.
També l’Ou Sorpresa amb puré de patata, rovell trufat i escuma carbonara i l’Arròs de capipota i anguila per finalitzar.
Tots ells d’una excel·lent elaboració i presentació i d’uns contrastos destacables. Realment, el nivell de cuina és molt alt i ens va sorprendre molt gratament.

I com a principals i com habitualment fem, cadascú el que li va venir de gust, i sempre amb dret a ficar cullera o forquilla al plat dels altres components. Per la part femenina i demanat sense previ consentiment, un Corball al curry Thay amb musclos, enoki i cruixent d’arròs ...... #no_haver_arribat_tard 
😊😊😊I pels homenots, uns Lletons amb mantega de miso i cabdell a la llimona, i unes Costelles koreanes amb gingebre, cacauets i coriandre.Tot i temptar-nos amb les postres que ens van venir a oferir un cop acabats, no podíem més i malauradament i tot i veient el nivell de cuina, vam haver de passar d’aquests, limitant-nos a fer el cafè a la mateixa terrassa.

I... quant ens va costar tot això?


Doncs aproximadament uns 30 euros per cap sense beguda, que ens va semblar una molt bona RQP. Realment els plats eren molt bons.


Resum de La Mundana


  • Molt bon nivell de cuina
  • Servei amable i eficient
  • Local massa sorollós
  • Molt bona RQP
  • Puntuació ponderada =8,1 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")