Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 30 de novembre de 2019

Bonanova. Cuina clàssica i de qualité a la part alta

Bonanova Restaurant, és un clàssic a BCN, on tens garantida la qualitat del producte, amb molt bona cuina i tracte.  No és econòmic i menys si et deixes portar per les recomanacions, però la satisfacció està garantida.

Bonanova  


Sant Gervasi de Cassoles, 103  
www.restaurantebonanova.com 
Tel.: 934 17 10 33


Ja feia temps que escoltàvem parlar en positiu d’aquest conegut restaurant de la part alta de Barcelona que ja coneixíem però que teníem una mica oblidat.

En Ricard el va publicar fins i tot al suplement de La Vanguardia QuèFEM, fa uns dos o tres anys.

Així, el Jordi, que havia estat recentment, el va escollir com a restaurant per una de les nostres habituals trobades dels 3(o+)aTaula.

Situat al barri que li dona nom, el Bonanova data del 1964 i és també conegut com a Can Tonet, Els Billars o El Casinet, motiu pel qual al seu rètol figura només la paraula Restaurant. Les seves sales són tranquil·les i espaioses i mantenen el caràcter modernista amb sostres alts i paviments hidràulics.La cuina del Bonanova és senzilla i sense gaires complicacions, amb coccions a la brasa de carbó o a la planxa i fent servir producte de molta qualitat. És una cuina de temporada i van canviant la carta en funció del producte que troben. El dia que vam anar, era temporada de tòfona blanca, que no vam demanar per no tenir una lectura esbiaixada del dinar... 😅

El vins al Bonanova 


Disposen d’un celler climatitzat amb molt bones referències, d’entre les quals vam escollir un sempre recomanable Negre de Negres del celler Portal del Priorat, elaborat principalment amb garnatxes.


Que podem trobar a la carta del Bonanova


La carta del Bonanova és tota una declaració d’intencions de cuina de producte, mantenint la majoria de plats dins l’apartat de primers, i deixant unes poques i selectes preparacions per a carns i peixos.

A tots tres ens passa cada cop més sovint que no ens venen gaire de gust els plats principals, i menys encara quan veus una oferta tan suggestiva i aclaparadora com la que presenta el Bonanova a la seva carta... i així aquell dia vam decidir compartir tots i cadascun dels plats, limitant-nos a la secció de primers

Que vam demanar


Quan ens van comentar els plats de fora de carta, i en recomanar-nos les carxofes dient que estaven en el seu millor moment de temporada, li vam posar certs dubtes  😏.

Segur que les seves carxofes són molt ben escollides i bones, però principis de novembre, i amb temps calorós,  segur que no és el punt òptim. Total que ens van portar a taula una mostra, sense cap càrrec. I eren molt bones al damunt d'una base de romesco.


Els plats compartits que ens van arribar des de la cuina del Bonanova, van ser una Amanida de Tardor amb Verat i Anxoves Lolin “00”, una Ensaladilla Russa Natural amb Lloms de Sardina en Oli (que passa al top ten d’ensaladilles i que aquell dia ens van oferir a més amb uns talls d’anguila fumada) i un Trinxat.
I tot seguit uns Cervellets de Xai Arrebossats, unes Mongetes del Ganxet amb Orella i Morro i, per acabar, uns Lletons de Vedella a la Brasa.
En general, tots els plats de molt bon nivel, ben elaborats i amb bona presentació.

Les postres al Bonanova


Totes les postres són casolanes i com ens van oferir de fora de carta una Coca de Llavaneres, a la qual no podem dir que no, va ser finalment l’opció triada per fer un tast. Molt bona!Atenció al compte que conté un errada, que hem detectat una setmana després 😳quan maquetàvem aquest post. Ens van cobrar el vi dues vegades. El Jordi els ha trucat i ens han retornat els 35€ per transferència. Per tant un 10 pel que fa a gestió de reclamacions.

El compte, que amb les begudes va enfilar-se fins als 134 € i que ens dona un preu de 30 € per cap sense aquelles, tot i que si veieu el tiquet comprovareu que per una errada que he comentat, figura un preu diferent.

També comentar que el nostre preu és una mica fictici al limitar-nos a demanar primers i unes soles postres.RESUM

  • A la part alta de Barcelona amb facilitat d’accés i pàrquing propi
  • Cuina casolana clàssica amb producte de gran qualitat
  • Servei proper, professional i molt atent
  • Recomanable
  • Puntuació PONDERADA = 8,0 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")
  • Preu aproximat sense begudes, 45 €