Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 2 de novembre de 2019

Via Veneto. Cuina d’alçada i servei de luxe

Via Veneto, és un restaurant insígnia a Barcelona, amb un servei impecable i una cuina en la que a més de plats clàssic, podem trobar tocs de modernitat .  

Via Veneto  


Ganduxer, 10  
www.viavenetobarcelona.com 
Tel.: 932 00 72 44  


Cent (100) restaurants visitats ja pels 3(o+)aTaula, des que allà per aquestes dates l’any 2015 decidíssim començar aquesta moguda. 100 trobades plenes d’amistat, llargues sobretaules  i sempre, sempre, sempre, molts riures.

Per tant, 100 experiències viscudes en comú, moltes de bones, algunes d’excepcionals i unes poques (afortunadament), per a oblidar. Resumint, 100 reserves, 100 àpats i 100 comptes pagats religiosament.

I per celebrar aquest esdeveniment, que millor que fer-ho en un dels restaurants que per tots tres té un significat especial. Una casa que reflecteix com cap altre el gust per la classicitat de la cuina, amb un producte excepcional i un servei que costa de trobar a Barcelona.

Via Veneto és una mena de reducte d’aquella cuina afrancesada de finals dels 60, que no es veu tan sols en la cuina sinó que també es reflecteix en la decoració del local.


Està situat a prop del Turó Parc i de la Plaça Francesc Macià. Cap problema de transport públic ni d’accés amb vehicle doncs també disposa de servei d’aparcacotxes. El target de públic per tant, ja podeu imaginar per on se situa: classe benestant, polítics i burgesia catalana. I també sovint gent que van a celebrar coses, com vam fer nosaltres... ☺

El servei, com abans comentàvem, és excepcional començant pel mateix l’aparcacotxes i acabant pel cap de sala. Personal que sempre està atent al més mínim detall per fer un festival de l’estança dels seus clients.

Que ofereixen a Via Veneto

La carta no és gaire extensa amb tan sols una vintena de plats a escollir entre entrants i principals de peix, arròs i carn, de la qual destaca la seva oferta en caça. A part, ofereixen uns quants plats del dia i un menú de degustació “senzill” per 80 €. El seu Gran Menú de Degustació surt per uns 165 € si no es tria el maridatge de vins, amb el qual aniríem fins als 240 € per cap.

Mentre esperàvem la comanda ens van servir les seves clàssiques croquetes de formatge i un aperitiu...


Que vam demanar


Degut a la naturalesa del restaurant i no volíem fer el nostre habitual «compartir» entrants, tal com fem habitualment. I cadascú va escollir el que més gràcia li feia, arribant els tres següents:

Tàrtar d'escamarlans i ostres amb amanida Waldorf i gelat d'api. També Terrina de peus de porc al vi ranci de Reus, brioix d'herbes i mostassa a l'antiga.  I el tercer van ser uns Dim Sum farcits de gambes de Palamós amb el seu brou Dashi al vapor de tonyina i algues.
I com a plats principals, uns sipionets de la llotja de la Barceloneta fets a la planxa i amb dues salses. També perdiu vermella  (desossada) amb  farcellets de col i l'emblemàtic ànec rostit en el seu suc «a la presse»
Val a dir que a part de la qualitat dels plats i la seva presentació, la preparació dels que són acabats a la sala com l’ànec «a la presse»  és tot un espectacle, que en aquest cas ens van oferir dues persones tallant la peça i preparant la salsa amb la carcanada de l’animalet en la premsa que podreu observar situada al fons a la fotografia de la sala.

Vins i postres


La seva carta de vins és una autèntica meravella disposant d’un dels potser millors cellers de la ciutat.  En realitat més que carta de vins, és un llibre. Vam escollir  un Terra Remota Camino de la D.O. Empordà.

De la seva carta de postres, vam demanar i compartir un parell que van ser uns Bunyols de xocolata i avellana amb vel de cacau i gelat Thai. I també un gelat de romaní amb mousse de fruits vermells del maresme, granitzat de menta i escuma de llima - tònica.Tot i no prendre cafès allà doncs teníem ganes de prendre una mica l’aire, van tenir el detall de portar-nos una safata amb les habituals petit fours...


Pel que fa al compte, traient les begudes ens dóna un total de 85 € per cap que li permet estar a la nostra Guia, tant per preu com per la resta de paràmetres que tenim establerts.


I a més, la nostra celebració no pogut ser millor doncs ha coincidit amb el llançament de la nostra nova edició de la Guia dels 3(o+) en la seva edició de Tardor de 2019 que fins el moment (Octubre 2019), porta ja acumulades 18.000 descàrregues i que podreu baixar fent click al següent enllaç.


RESUM

  • Excepcional nivell de cuina
  • Sala còmoda i tranquil·la
  • Servei espectacular dels millors que es poden tenir
  • Bona RQP
  • Puntuació ponderada =8,4 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")
  • Preu aproximat sense begudes, 85 €