Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 16 de novembre de 2019

Xemei. Revisió i fins i tot millora


Xemei és un restaurant venecià molt recomanable tot i estar una mica allunyat i tenir un difícil accés. Però la visita paga la pena.  


Xemei  


Passeig de l'Exposició, 85  
www.xemei.es/ 
Tel.: 935 53 51 40  

 

Un cop superada la xifra de 100 restaurants visitats, ens hem plantejat tornar a visitar alguns dels restaurants que tenim publicats a la Guia. Alguns d’ells ja els anem fent per separat, però d’altres, ens queden dubtes de quina progressió han seguit durant aquests quatre anys de recorregut que portem junts.

I uns dels primers que vam fer va ser Xemei. Un restaurant especialitzat en cuina veneciana que ja ens va agradar molt quan vam anar junts en el seu dia i per separat en d’altres ocasions. Però aquest cop, tots tres hem coincidit en que es van superar...

Xemei disposa de dos espais: una terrassa aprofitable en la que ofereixen estufes i mantetes. I la petita sala interior amb poques taules que quan s’omple pot resultar una mica aclaparadora pel que fa al soroll, en funció de l’educació dels comensals.

Servei jove i desenfadat i una decoració informal amb bons detalls, li donen al local un aire modernet que juntament amb les personalitats que el visiten, fan que sigui un restaurant molt reconegut, tot i estar una mica on Nostresinyor va perdre l’espardenya...

Que podem trobar a la carta de Xemei


La carta de Xemei, d’un sol full i amb no gaires referències, està estructurada en tres blocs: entrants, primers i segons. De fet, es podria fer un àpat amb només plats d’una sola de les categories. És d'aquells llocs que no saps que decidir, perquè hi han masses coses que venen de gust.

Que vam demanar


Els primers plats que vam compartir van ser l’Assortiment de peix venecià (Bacallà Mantecato, Sardines en Saor, Seitons Marinats i Verat Confitat) que ja vam demanar en l’altre visita i és un plat que s’ha de demanar sí o sí, uns Sepionets a la planxa amb polenta, plat molt notable, i una espectacular i melosa Truita de patata, trompetes de la mort i tòfona negra.
I els principals, que van ser l’habitual i també d’obligada demanda Fetge de vedella a la veneciana amb polenta, un contundent Saltat de bolets amb crema de carbassa, tomino (formatge italià) i ou pochè, i uns bigoli en salsa veneciana (amb anxoves i ceba dolça).
Vins i postres a Xemei


De la carta de vins, amb lògic predomini dels vins italians, vam escollir un San Lorenzo Rosso di Gino de Montepulciano i Sangiovese. Realment va ser un bon encert. Ens va encantar.


I com a postres vam compartir el seu Tiramisú que vam coincidir que era un dels millors (si no el millor) dels que havíem tastat.


El compte, que amb les begudes i els cafès va enfilar-se fins als 166 € i que ens dona un preu de 45 € per cap sense aquelles.


RESUM de Xemei

  • Una mica allunyat i té difícil accés amb transport públic / pàrquing
  • Bon lloc per tastar una cuina italiana de gran qualitat
  • No és pas un lloc econòmic
  • Molt bona qualitat dels plats i servei molt atent
  • Recomanable
  • PUNTUACIÓ PONDERADA = 8,1 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")
  • Preu aproximat sense begudes, 45 €