Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dimecres, 22 de gener del 2020

La Cuina d’en Garriga. Amb botiga de queviures gourmet


La Cuina d’en Garriga és un restaurant cèntric en format bistró amb productes de proximitat i gourmet. I que sobreviu envoltat de fast-foods... .  


La Cuina d’en Garriga  


Consell de Cent, 308  
lacuinadengarriga.com/ 
Tel.: 932 15 72 15  


Tria feta per l’Esther i redacció del post per part del Jordi amb el vistiplau de la resta de components.

La Cuina d’en Garriga està situada al centre mateix de Barcelona, al carrer Consell de Cent entre Passeig de Gràcia i Rambla Catalunya. Més cèntric és complicat...

L’aparença és la d’una clàssica botiga de queviures de barri de tota la vida amb predomini de fustes pintades de vermell amb fons negres, en la qual sifons i vermut li acaben de donar aquest aire de bistró.

El mobiliari està format per taules petites, taules altes amb tamborets i barres on poder fer el vermut que tan de moda sembla estar últimament i més entre la gent que ens visita. I parlant d’això, destaquem també l’orientació clarament descarada cap al públic de fora de casa nostra, i així podem observar que tant la seva web com les seves xarxes socials estan gairebé de forma exclusiva en idioma anglès.


Que podem trobar a la carta de La Cuina d’en Garriga


Un senzill full imprès a doble cara ens donarà totes les alternatives per menjar. En una de les cares figuren els embotits, formatges i delicatessen amb denominacions d’origen i nom i cognoms.

Mentre que a l’altra cara podem trobar els plats amb més consistència i sentit per un restaurant a l’ús, i dividides en quatre seccions: amanides, peixos, carns i clàssics de la seva cuina, entre els quals figuren els seus fabulosos macarrons amb papada ibèrica i comté.

La Cuina d’en Garriga també disposa de diferents plats del dia que et suggereixen quan et deixen la carta.

Que vam demanar


La nostra elecció va ser la de compartir uns primers per poder tastar més coses de la seva oferta gastronòmica i que van ser una Ensaladilla d’escalivada, bonítol del Nord i oliva negra, unes Sardines fumades gallegues i els seus Macarrons amb comté i papada ibèrica. Diferent i original l’ensaladilla, magnífics els exemplars de sardina i fabulosos i molt recomanables els macarrons.
I com a principals, unes carxofes amb pernil dels suggeriments del dia per la part femenina, mentre que els homenots es van llençar a satisfer instints més primaris basats en la carn: una Tagliatta ibèrica amb parmesà i ruca selvàtica, i una Cua de bou cuinada moltes hores, també de fora de la carta.
El celler


La Cuina d’en Garriga disposa d’una reduïda però atractiva carta impresa també en un sol full de paper. A part dels vins blancs, espumosos i negres, ofereix alguns vermuts i altres aperitius així com cerveses artesanes.

Aquell dia ens vam decantar per un  Serras del Priorat, de la D.O.Q. Priorat del celler Clos Figueres. Un vi rodó i que resulta un bon producte.


Les postres a La Cuina d’en Garriga


Unes poques però atractives postres composen la seva oferta en aquest apartat. Aquell dia només vam tastar una Crema de llimona que sembla va passar el control de qualitat de la nostra especialista en postres.


Que vam pagar?


Doncs sense comptar les begudes ni els entreteniments inicials, uns 30 € per cap. Una correcta RQP si tenim en compte la qualitat de les matèries primeres i la zona a la qual s’ubica.


RESUM

  • Zona molt cèntrica
  • Menjar sense gaires complicacions amb productes de qualitat
  • Servei molt agradable
  • RQP correcte.
  • Puntuació ponderada = 6,4 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")