Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 11 de gener de 2020

Topik. De les millors RQP de la ciutat


Topik és un restaurant cèntric amb cuina d’alt nivell d’influències asiàtiques, servei amable i una gran RQP. Un dels imprescindibles de Barcelona..  


Topik  


València, 199  
www.topikrestaurant.es/ 
Tel.: 934 51 09 23  



Comencem els 3(o+)aTaula aquest 2020 de la millor de les maneres possibles: gaudint d’un gran dinar a un dels restaurants favorits de tots tres. Tria a càrrec del Jordi d’aquest restaurant, que tot i haver estat ja visitat conjuntament, va dir que li venia de gust un homenatge per començar l’any.

Topik està situat força cèntric, al carrer València a l'alçada d'Enric Granados, al qual podem arribar sense problemes en cotxe (hi ha uns quants pàrquings al voltant) o bé amb transport públic. Es tracta d'un local de senzilla aparença que no deixa imaginar la bona cuina que s'amaga al seu interior i tampoc és gaire gran, la qual cosa facilita la proximitat de client i restaurador.


Que podem trobar a la carta de Topik


Disposen d’un menú de migdies que tot i pujar-lo de preu fa uns quants mesos, creiem que continua sent un dels millors de la ciutat.

També disposa de diverses fórmules de menú de degustació i el seu xef Adelf, de tant en tant també fa monogràfics imprescindibles d’un dels seus productes estrella: la tonyina.

Que vam demanar


Aquell dia vam optar per deixar a les seves mans el menú, dins els marges dels menú de degustació que ofereixen, i mentre esperàvem impacients el que ens havien de portar, algú va gaudir de valent fent-se i sucant un improvisat pa amb oli.


I així, patint amb l’espectacle, van anar arribant els plats, platets o com els vulgueu anomenar... En primer lloc, un combinat d’Ostra amb mezcal i ceba encevichada i Garoina amb ponzu i ous de salmó. Tots tres vam coincidir en que era una de les millors garoines que havíem tastat.


Continuàrem amb unes Croquetes d’ànec amb llençol de cogombre que passen directament al TopTen Croquetil, i això que a cap de nosaltres li convenç gaire el cogombre. Però combinat tenia la seva gràcia...


El llistó va pujar un graó més amb l’Escamarlà amb salsa Thai de coriandre, cacauet, xili i coco.


I un altre amb el Dim sum de buta kakuni o papada japo amb gamba i pèsols, del qual tots tres vam coincidir que era el millor i que si tornéssim a demanar, faríem una safata d’aquests.


Encara mantenint el nivell, va arribar aquest plat d’Espardenyes amb nap, orella de porc, botifarra i sepionets. Destacable la pràcticament inexistent cocció de mol·luscs com en el cas de l’anterior plat i d’aquest mateix. Sublim.


I ja acabant els plats de degustació, unes Mandonguilles d’ànec, foie i morena amb fondo de rostit de la mateixa i torreznos de la seva pell. Fabuloso, oiga.


Com abans hem comentat, té com a ingredient estrella en la seva cuina la tonyina com a producte top. No podia per tant faltar un plat elaborat amb aquest ingredient, que en aquest cas va ser la Parpatana de tonyina vermella amb rostit de les seves espines.


Per acabar el menú aquest, ens va servir un Arròs d’anguila i llebre que imaginem l’acabarien dinant els mateixos del restaurant per la quantitat que havia. Un arròs molt contundent.


El celler a Topik


La carta de vins a Topik, és àmplia i ben escollida amb vins de proximitat, però també d'altres DO's reconegudes. I no oblidem la seva oferta de sakes.

Li vam deixar a la seva elecció, sabent de la seva prudència i professionalitat, triant només el color del vi. Ens va servir aquest elegant Cairats Selecció de la D.O. Montsant elaborat amb garnatxa i carinyena.



Les postres a Topik 


Topik té una molt bona oferta de postres, però com ja estàvem prou afartats només vam tastar aquest de Pera al sake amb gelat de farigola, gingebre, wasabi i crema de llimona. I estava realment esplèndid.


Què vam pagar? Tot i ser uns contrastats influencers i preparar-nos un menú acord amb el reconeixement que ens mereixem, vam pagar el mateix que qualsevol altre persona que entri per primer cop en aquest restaurant. La conya és del mateix xef amb el qual hi ha un bon feeling des de fa ja molt de temps.


RESUM

  • Zona cèntrica
  • Menjar de molt alt nivell
  • Servei molt agradable
  • RQP increïble
  • Un dels restaurants a tastar a Barcelona sí o sí
  • Puntuació ponderada = 9 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")