Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 8 de febrer de 2020

La Perla. Cuina tradicional i de mercat. De veritat i de la bona :-)

La Perla és un restaurant de cuina tradicional catalana de mercat, en el qual impera el bon servei i la qualitat dels seus productes..  

La Perla  


Passeig de l’Exposició, 62  
adreçawebvisible 
Tel.: 933 29 20 52  


La veritat és que a tots tres ens venia de gust un restaurant de cuina d’aquesta mena, es a dir, de menjar com cal, i quan el Ricard va proposar-lo com a revisió d'un dels que ja tenim publicats i que hem començat recentment a fer, a tots tres ens va encantar. La redacció, a càrrec del Jordi amb el vistiplau de tots els components del grup.

La Perla és un d’aquells restaurants en els quals sempre et sents bé, tant pel seu servei, com perquè abans d’entrar ja estàs salivant doncs saps segur que menjaràs molt bé i et sentiràs i et faran sentir a gust.

No espereu de La Perla un exercici de disseny ni luxes gratuïts, doncs és un senzill bar restaurant de barri dels d’abans, amb mobiliari senzill però efectiu alhora, en el que tampoc trobareu res a faltar, com estovalles blanques de les de sempre, tan complicades de trobar avui en dia.

La sala té forma allargada deixant a mà esquerra la gran barra on podrem observar i gaudir de l’espectacle de les cassoles amb el menjar preparat. Darrera aquesta barra està la cuina oberta on veurem l’espectacle del Sr. Ramón i el seu fill a la cuina.

Que podem trobar a la carta de La Perla


La carta de La Perla és un recull extens del corpus culinari català, on trobarem més d’una trentena de preparacions (arrossos a part) que van canviant en funció de la temporada i del producte de mercat. A més, en molts d’ells donen la possibilitat de fer mitges racions, que com podreu veure, són més que generoses.

La seva, és una cuina contundent, d’aquelles que recordem de les nostres àvies. La cuina del xup-xup i dels sabors contundents sense cap concessió a cuines de fora. Així trobarem “callos”, cap i pota, canelons, mandonguilles, cargols i d’altres preparacions de tall similar.

Capítol a part mereixen els seus arrossos, que a l’igual que la seva carta, vam canviant segons el producte de temporada.

També podeu fer un cop d’ull a les preparacions exposades a les vitrines de la barra, no fos cas que oblidin algun dels suggeriments que sempre tenen fora de carta.

Que vam demanar


Semper fidelis, uns “entrants” per a compartir. I posem “entrants” entre cometes, perquè per la quantitat i contundència de qualsevol d’ells, bé podrien ser plats principals.

Un excel·lent pa sucat amb tomàquet per persona de generoses dimensions. Unes Sardines Fumades sobre un llit de tomàquet i ceba i acompanyades d’unes olives fantàstiques, una Truita de Bolets i Alls Tendres amb cansalada “Maldonado” i uns Canelons de Foie i Secret Ibèric que per si sols ja mereixerien un post per a ells...

Amb aquest últim plat vam estar tots d’acord en que eren els millors canelons que havíem tastat en temps. Tant pel farcit, votat per la part masculina, com per la beixamel, de la qual vam tenir problemes per controlar els impulsos amb cullera de la part femenina.

I com a principals, cadascú el seu, començant per uns “Callos de Mar” consistents en uns tripons de bacallà al xup-xup demanats per la part femenina després d’insistir reiteradament, i que després de tastar-los vam haver d’admetre que era un dels millors plats de l’àpat. A més, vam arrodonir-ho tot plegat compartint un Cap i Pota de Vedella estofat i picantó i un Bacallà amb samfaina pel sènior que com habitualment fa, va reflexionar al voltant dels nivells de cocció que sempre voldria menys fets.
El celler i les postres a La Perla


D’un temps ençà, La Perla compte amb una bona carta de vins amb escollides referències del nostre país, d’entre les quals vam demanar el D.O. Montsant Mineral del celler Cara Nord, elaborat majoritàriament a partir de Carinyena amb un petit percentatge de Garnatxa.


Les postres a La Perla Majoritàriament casolanes amb una secció dedicada als gelats i sorbets de marca, destaquen les que fan ells mateixos, com el pa de pessic, les creps o les garapinyades, que van ser la nostra elecció i que van ser devorades sense gaires contemplacions per algun dels components del grup 😌


Que vam pagar? Sense begudes, uns 35 € per cap. D’entrada i veient el local, econòmic no és, però si tenim en compte que la seva cuina és quasi artesanal i elaborada amb el millor producte que arriba als diferents mercats de la nostra ciutat, el cost és ben acceptable si tenim en compte la variant de Qualitat o bé la de Satisfacció.


RESUM

  • Cuina catalana en la que el producte és el protagonista
  • Tracte i servei, proper, planer i professional
  • Obert de 9:30-12 i de 13-16:30 (tancat diumenges)
  • Esmorzars de forquilla
  • Una joia gastronòmica a Barcelona a la que desitgem llarga durada
  • Puntuació = 8 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")