Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 22 de febrer del 2020

Slow & Low. Creativitat sense tontades

Slow & Low és un restaurant de cuina creativa que s’ha fet un nom a una ciutat com Barcelona, tan farcida de llocs que volen ser-ho, amb dubtós resultat. 

Slow & Low  


Compte Borrell, 119  
slowandlowbcn.com 
Tel.: 936 25 45 12  


En aquesta nova trobada del 3(o+)aTaula (que van acabar sent dos per oblit en l’agenda d’un dels seus components), el restaurant escollit va ser l’Slow & Low. Un restaurant situat al tan de moda avui en dia barri de Sant Antoni, al mateix carrer que dos dels restaurants publicats per nosaltres però que amb tan diferent resultat van resultar.

La sala és allargada, amb una cuina situada enmig que pot gaudir-se visualment des de la seva barra. A l’inici se situen les taules altes amb tamborets, mentre que al fons, ens trobarem amb una sala amb taules i cadires de les “normals”.

L’estil de Slow & Low és modern i informal, amb decoració minimalista i materials sense polir com maons, acer i ferro. Taules nues que fa modern, però vaixella i coberteria espectaculars.


Que podem trobar a la carta de Slow & Low


De fet, no tenen carta. Tenen tres opcions (a data d’aquesta publicació) que són les següents: Menú Executiu, format per 3 plats, unes postres i una beguda per 29,50 €, el Menú Slow, format per 5 plats i unes postres a un preu de 52 € i, finalment, el Menú Slow & Low, que l’integren 7 plats i dues postres amb un cost de 68 €.

Val a dir que tenen publicats a la seva web els plats que formen els diferents menús de degustació (tret del Menú Executiu), que encara que puguin haver variacions com va ser en el nostre cas, sempre ens pot servir com a referència per conèixer d’entrada quin tipus de cuina ens trobarem.

Seria complicat definir amb un sol adjectiu la cuina de Slow & Low ja què es nodreix de preparacions, receptes i productes de gastronomies de diferents indrets del món. Però el que si que ens agradaria destacar és l’estètica dels seus plats i els acabats a taula.

Que vam demanar


Ens vam decidir per l’opció intermèdia, es a dir, el Menú Slow. Com sol ser habitual en aquests llocs de menús de degustació, la pregunta obligada és per conèixer si algun dels comensals té alguna al·lèrgia o bé no li agrada algun producte, que no va ser el cas.

Ens van preguntar també si teníem inconvenient (i per un suplement de 9 € per cap) en afegir a un dels plats una mica de tòfona d’hivern ja que està en plena temporada i perfecta. I per suposat i aprofitant la baixa del grup, no ens vam negar.

El primer en arribar a taula va ser un còctel de benvinguda, preparat a base de ginebra marinada amb sàlvia i suc de llima i pinya. Ideal per obrir l’estómac.A continuació, un Eriçó, bearnesa picant, escalunyes i aire de confitats. Espectacular!!Visualment efectista tot i que no va ser del grat de tots els comensals, aquest Aguachile de llobarro, sorbet de cogombre, gel de llima i tomàquets tatemados i cendra de porro.Van pujar el llistó amb aquesta Moixama tendra de ventresca de tonyina, sunomono d'enciam de mar, rovell d'ou curada en soja


I ja va arribar el plat que anava combinat amb la tòfona d’hivern i que eren aquestes Carxofes confitades i a la brasa, crema de formatge fogassa, huitlacoche i salsa macha. Plat d’un gran nivell tant de sabors, com de textures i presentació.


El que va arribar a continuació creiem que va ser un extra i una mica una presentació d’un plat que estaven introduint a la carta i que per tant som incapaços de recordar el nom d’aquest. Només sabem que estava increïble i que la base del plat era un Soft-shell crab arrebossat que anava acompanyat d’uns cogombrets i un trossos de croissant i que havies de menjar-lo amb les mans.


I per acabar la part salada de l’àpat, un Tataki de vedella, blat tendre en demi glace, salsa d'ostres, all fregit i xilis i gel de cafè, whisky fumat i llimona.El celler


Slow & Low no té una carta especialment llarga de vins, però si que dona visibilitat a vins de proximitat. D’entre les seves referències vam escollir un Torroja Vi de Vila de la D.O.Q. Priorat del celler Sabaté i Mur, que ens va acompanyar perfectament tot el menú.Les postres a Slow & Low


Són les que venen donades als diferents menús i com en aquest cas no coincidia amb el que tenien publicat a la seva web, no tenim ni la més remota idea de què es tractava.Quant vam pagar?


Poques sorpreses pots endur-te en un lloc així... El preu, és el que és en funció del menú triat, però que en aquest cas, amb el vi i el suplement per la tòfona se'ns va anar als 80 € per cap.


RESUM

  • Cuina creativa sense haver de pagar el peatge de la tonteria d’altres llocs de ciutat
  • Servei increïblement atent, amable i professional
  • Posada en escena i presentació de plats molt aconseguida
  • Local acollidor a una zona gastronòmicament destacable
  • Puntuació = 7,9 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")
Com que va ser el Ricard qui va faltar a aquesta trobada, a causa de trobar-se a Madrid, posem un enllaç de la seva darrera visita a Slow Low, de va uns 6 mesos. Si feu clic a la imatge, veureu els plats i la seva opinió, també excited amb el lloc.